Lencsés-horgásztó

Tartalomjegyzék

A Lencsés-horgásztó elsősorban a horgászok számára ismert. Bár jellemzően Szegedről nem feltétlenül a horgászat jut eszünkbe. Azonban rögtön mellette található egy másik tó is a szegedi Búvár-tó. Ez utóbbi eredetileg természetes képződmény lehetett, majd a nagy szegedi árvíz után kezdték meg mesterséges átformálását. Mindkét tó a bevásárlóközpontok környezetében helyezkedik el, így a nádasban élő különböző madár fajokat – főleg tőkés récét, vízityúkokat – előszeretettel etetik a látogatók.

Lencsés-Horgásztó

A szegedi Lencsés-Horgásztó Szeged város szívében az 5-ös út mellett a kertvárosi környezetben található. A gyönyörű természeti környezetben – mely a belvárostól kb. 3-4 km-re – található tó a horgászok kedvelt helye. Szerte az országból érkeznek ide horgászok – annál is inkább mivel számos rangos versenynek ad helyszínt a tó – és természetesen a természetet kedvelők is kellemesen tudják eltölteni itt az időt.

Maga a tó 7,5 ha területű bányató, 2-2,5 méteres átlagos vízmélységgel. A közeli vasútvonal töltésének anyagát bányászták itt hajdanán. A halállományát tekintve nagyon vegyes képet mutat, hiszem a pontyoktól az amúrokon, de a kárászokon át számos fajta horogra akadhat, a horgászok nagy örömére. Megtalálható ezen kívül keszeg és tokfélék, süllő, csuka is.

A tó egész évben látogatható – napkeltétől napnyugtáig – napijegy megváltása mellett. Állami horgászjegy is szükséges a horgászathoz. A kifogott halat külön meg kell vásárolni. Folyamatosan telepítik a tóba a halakat, így garantált a fogás. Csali és etetőanyag is kapható a területen.

A közelben étterem is várja az éhes vendégeket, házias ételekkel és egyéb különlegeségekkel igazán szép környezetben. Érdemes ellátogatni ide nemcsak horgászként, de akár kirándulás gyanánt is.

Elérhetőségek

Krajkó Gábor

Telefon: +36 30 246 9804

E-mail: yad69@citromail.hu

Keresztes Imre Péter

Telefon: +36 30 231 5004

E-mail: peter172@freemail.hu

Cím: 6722 Szeged, Napos utca 5/B

https://hu.wikipedia.org/wiki/Horg%C3%A1szat

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom